Autumn Leaves med Ola Fjellvikås

AUTUMN LEAVES MED OLA FJELLVIKÅS PÅ SØNDRE KULTURHJØRNE I STJØRDAL

Kvartetten Autumn Leaves oppsto i 1999, som en fortsettelse av Håves orkester. Odd Håve døde det året. Han var en av Norges beste jazztrekkspillere, norgesmester i flere år fra 1975, de fleste gangene med sitt orkester, men også som solist med Klæbu spelmannslag, bl. a. i en fantastisk versjon av Chick Coreas «Spain».

Ola Fjellvikås kom tilbake til Trøndelag for litt over 20 år siden, etter en mangeårig karriere som jazzvokalist med flere orkestre i Oslo. Hans CD «Streets of Dreams» er et flott dokument. Autumn Leaves-kvartetten har i mange år samarbeidet med Ola, med konserter mest i Stjørdal og på Kroks jazz-café i Trondheim. Ola stiller opp (etter en lengre coronopause) på Søndre Kulturhjørne i Stjørdal 6. januar. Han er også med på CDen «Gentle Rain on the Autumn Leaves» som ble innspilt i 2008. Her deltar også Asmund Bjørken.

Kvartetten består av Jon-Anders Myrvang, klarinett/altsax/piano (i Håves fra slutten av 50-tallet), Kjell Skotnes, gitar (i Håves fra 1963), Jørgen Holthe, bass (i Håves fra 1973) og Torbjørn Thyholt, trommer (i Håves fra 1979).

Orkesteret spiller swing-jazz, latin og be-bop. I sine improvisasjoner legger solistene vekt på melodiske melodilinjer og interessante harmonier.